Fluffig tårtbotten
Fin fluffig tårtbotten: till en 20cm form
Sätt ugnen på 200 grader
4 ägg
2 dl socker
1dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulvret
Smaksättning efter eget tycke
Vispa ägg och socker väldigt fluffigt och sikta sedan ner de torra ingredienserna och vänd sedan sakta ner i smeten.
Smörj en form och ha plåtpapper i botten. Häll smeten i formen och sen in i nedre delen av ugnen i ca 20-30 minuter. Jag brukar alltid vakta min botten för de e lätt att den blir mörk på toppen. Skulle den bli de så lägg bara in en bit folie ovanpå.
Testa med sticka för att se när kakan är klar ta ut ur ugnen och ställ på galler att svalan en stund. Blir lättare att få ut ur formen då.
Vänd sedan ut tårtbotten på plåtpapper och täck med bakduk och låt svalna helt.
Jag brukar alltid frysa min botten får så smular den mindre sen när den ska delas.
Receptet går utmärkt att dubbla eller halvera men dubbla ej bakpulvret jag brukar gå lite på känn när de gäller bakpulvret.